Somescola.cat al Bages convoca aquest dijous un acte lúdic i reivindicatiu que consisteix en l'organització de concentracions d'alumnes, mestres i pares davant dels ajuntaments de nou localitats de la comarca per lliurar un decàleg contra la llei Wert als governs municipals com a preludi de la manifestació-cercavila prevista per al 14 de juny a Barcelona.

A Manresa, la concentració serà a les 5 de la tarda a Crist Rei, des d'on se sortirà amb cercavila per arribar a la plaça Major a les 6 i lliurar el document a l'alcalde Valentí Junyent i al regidor d'Ensenyament i director general de Centres Públics, Antoni Llobet. Hi participaran gegantons, capgrossos, músics i batucada, entre d'altres. A Artés, la concentració serà a 2/4 de 6 davant de l'ajuntament; a Callús, a les 5; a Cardona, s'ha de concretar; a Moià, a 1/4 de 6; a Sant Joan de Vilatorrada, a les 5; a Sant Fruitós de Bages s'anirà de la Màquina de Batre a l'Ajuntament; a Santpedor, a les 5, i a Sant Vicenç de Castellet, a 2/4 de 6 es farà la sortida de les escoles.

La plataforma Somescola.cat al Bages recull les adhesions dels consells escolars de la comarca de cara a la mobilització d'aquest dijous. Fins ara se n'han rebut una quarantena. D'altra banda, de cara a l'acte del dia 14, Òmnium al Bages té el marxandatge per finançar aquest esdeveniment i organitza autocars des de Manresa i comarca per assistir-hi. Sortiran de l'estació d'autobusos a les 4 de la tarda. Informació al 93 872 63 21.