ICV Manresa intentarà recuperar la representació municipal a les eleccions municipals del 2015 després de 4 anys sense regidors. El seu alcaldable serà Lluís Cano, actual copresident de la formació a la capital del Bages, conjuntament amb Maribel Luzón.

Cano centrarà el seu discurs en la justícia social i el foment de l'ocupació.

Després d'una assemblea celebrada el passat divendres 30 de maig, el grup local d'ICV Manresa va iniciar un procés de primàries per escollir el cap de llista. Després d'un procés de primàries ha estat Lluís Cano, coordinador del partit a Manresa juntament a Maribel Luzón, qui ha estat proclamat com a cap de llista per a les eleccions municipals que es celebraran al maig del 2015.

Cano creu que «després de les darreres eleccions celebrades queda palès que a Manresa hi ha un ampli ventall de població que pensa que ICV és l'alternativa real a les polítiques neoliberals que duen a terme partits com PP i CiU». Tal i com s'ha defensat al llarg de les darreres eleccions europees, Cano afirma que «el vot a ICV té doble valor: la defensa del dret a decidir i la defensa dels drets socials. Cal tornar a recuperar drets bàsics que hem perdut a una velocitat vertiginosa».

Tanmateix, Cano ha explicat que aquests tres anys de govern convergent a la ciutat han estat de pèrdua de serveis per als manresans i manresanes. «Han estat tres anys perduts en justícia social, es podria haver implantat, per exemple, la tarifació social com a mecanisme de justícia i equitat social, tal i com ICV va proposar», diu.

Finalment, Cano ha explicat que ICV Manresa ha estat aquest temps al costat de qui més a patit la crisi i ha participat de forma activa en moviments, plataformes, assemblees, manifestacions, concentracions i tots aquells espais de rebuig a les polítiques austericides que en major o menor grau implanten CiU i PP de manera conjunta. «El que cal és crear una ciutat més justa socialment, activa a nivell laboral i ecològicament sostenible», afirma.