El pressupost de l'Ajuntament de Manresa per al 2014 inclou una inversió de 100.000 euros per enderrocar la Pista Castell i arranjar l'accés al parc de Puigterrà.

La intervenció ha quedat eclipsada per altres de més quantia com la rehabilitació del Pont Nou, de la torre Lluvià o la millora del camí Vell de Rajadell, però es tracta d'una actuació llargament anunciada que, finalment, serà executada. Els diners provenen de les subvencions Xarxa de la Diputació de Barcelona.

I la intervenció no es farà esperar ja gaire més perquè el pressupost del 2014, a causa de les dificultats per quadrar-lo, ha estat aprovat fa poc i tindrà aplicació efectiva en pocs dies, un cop transcorregut el període d'al·legacions, i quedaran sis mesos per acabar l'any.

Construïda als anys seixanta, la Pista Castell ha estat en el punt de mira per ser enderrocada fa més d'una dècada i poder construir un accés molt més adient al parc de Puigterrà, un pulmó verd al bell mig de la ciutat molt desaprofitat.

La idea que s'havia plantejat és fer una entrada al parc amb menys pendent que l'actual vorejant la falda del turó. Una part de l'espai net i buit es podria aproÞtar per construir-hi una pista poliesportiva a l'aire lliure, de forma que el centre de la ciutat no perdria del tot un espai per a la pràctica de l'esport.

La fesomia definitiva del projecte, però, és en mans del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament.