El passat dissabte, 28 de juny a la tarda, l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va rebre en representació de tots els manresans l´obra escultòrica que el Col·legi d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l´Edificació de Barcelona han donat a la capital del Bages per celebrar el 25è aniversari de la delegació Bages-Berguedà-Anoia.

L´acte inaugural, que va tenir lloc al punt on està ubicat el monument, al parc de la Font del Gat, a la cantonada de l´avinguda Abat Oliva amb el carrer Dante, va començar amb la benvinguda que el tinent d´alcalde de Cultura de l´Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, va adreçar a tots els assistents. Calmet també va ser el conductor de tota la cerimònia.

Després va ser el torn del delegat de la delegació al Bages, Berguedà i Anoia del Col·legi d´Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l´Edificació de Barcelona, Joan Carles Batanés, que va fer la donació de l´escultura a la ciutat.

Tot seguit e va descobrir el monument, que és obra de l´artista manresà Jaume Soldevila, i consisteix en un jeroglífic format per una base de formigó que aguanta un tríptic compost de ferro corten i marbre travertí que incorpora tot d´elements significatius de la tasca que realitzen arquitectes tècnics i aparelladors, com les bigues i l´arc, mesclats amb referències paisatgístiques de la comarca del Bages.

Posteriorment va prendre la paraula el president de l´Associació de Veïns del Poble Nou, que en aquest cas també va parlar en representació de l´Associació de la carretera de Santpedor.

Per acabar l´alcalde de Manresa, Valentí Junyent va tancar l´acte.

A la ofrena del monument hi va assistir el sots-president de l´Associació de Veïns de la Carretera Santpedor, Jaume Canudes, i el mateix autor de l´obra, Jaume Soldevila, així com arquitectes i aparelladors que no s´han volgut perdre la cerimònia que a la vegada culmina la celebració dels 25 anys d´obertura de la seu de la delegació del Col·legi al Bages-Berguedà-Anoia.

La commemoració dels 25 anys de la delegació del Col·legi d´Aparelladors al Bages-Berguedà-Anoia va començar el dia 20 de desembre al Saló de Sessions que va acollir la presentació d´una auca i d´un llibre que narra la seva història.