Abans de morir... vull caminar per tot el món, guanyar un premi Nobel o veure créixer els meus néts. Són alguns dels desitjos que gent anònima ha escrit a la tanca que hi ha al perímetre del solar entre el passeig Pere III i el carrer Primer de Maig.

Un grup de persones que van fer un curs d´intel·ligència emocional de Mo i Acció a Manresa han tingut la iniciativa de convertir la tanca en una gran pissarra i de convidar tothom a aturar-se un moment, reflexionar, esvair banalitats i compartir les aspiracions de la seva vida en un espai públic.

És una iniciativa que ha despertat expectació. Tothom qui passa per la vora de la tanca s'atura i llegeix els missatges. També hi ha unes capses amb guixos de colors perquè tothom escrigui els seus anhels. La proposta es va posar en marxa dissabte, i a hores d'ara el mural, d´una trentena de metres de llargada, ja és pràcticament ple.

S'hi barregen desitjos universals que tothom podria compartir, com veure el món feliç, estimar la vida o crear una cura contra el càncer. Al costat n´hi ha de més personals. És el cas per exemple de qui anhela escriure un llibre, no parar de viatjar o tenir una vida intensa en la qual no quedi res pendent. També n'hi ha de més banals com tenir una relació amb l'actor Johnny Depp, i alguns que difícilment es compliran com el que diu: abans de morir..., no vull morir; i altres que d'entrada poden semblar pràcticament impossibles, com guanyar un Nobel. Però, per què no?