L'exalcalde de Manresa Josep Camprubí (PSC) va rebre una retribució fixa al mes -d'uns 250 euros- mentre formava part de l'antic comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). El seu nom apareix a la llista feta pública ahir per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, en la qual també figuren el solsoní David Rodríguez (ERC), Teo Romero, alcalde de Santa Margarida de Montbui (PSC) i Joan Miguel, batlle de Monistrol de Montserrat (ERC). Tots aquests són investigats per haver rebut suposats "sobresous", en un procés que ha nascut del cas Mercuri, en el qual s'investigava l'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis en el moment dels fets, Manuel Bustos. Els implicats admeten el cobrament, però defensen que es tractava de dietes per transport o trasllat. Els quilometratge, però, no té a veure amb els pagaments, que s'adirien més a qüestions de responsabilitats.

Camprubí va dir ahir a Regió7 que no es va qüestionar mai la idoneïtat d'aquest sistema per al qual "cobrava uns 250 euros, tot i que no ho recordo amb exactitud". En aquest sentit, va dir que "cobrava com els regidors de l'Ajuntament de Manresa sense contracte salarial: una compensació en concepte de la feina feta i les dietes". Per tot plegat, assegura que "no entén aquest castell que s'ha muntat" i diu que "subscric totalment les paraules de l'alcalde de Solsona: confiava en els serveis jurídics". "Tot és públic, notori i declarat a Hisenda, no hi ha res a amagar", assegura. L'exbatlle manresà era vocal de la Federació i responsable d'habitatge.

Camprubí, per tant, s'expressava en termes molt semblants als que havia utilitzat l'alcalde de Solsona, David Rodríguez. Caldrà determinar, en primer terme, si els cobrament de quantitats fixes per l'assistència a reunions a la Federació de Municipis era una qüestió legal o no. En tot cas, la mateixa federació va canviar el sistema després que s'iniciés la investigació dels seus comptes. Rodríguez, justament, va ser gravat en una conversa amb Manel Bustos en la qual el president de la FMC li indicava que no parlés d'indemnitzacions ni sous, sinó de dietes, si algú el requeria.