El diputat al Congrés i portaveu del PP a la comissió de pressupostos del Congrés, Antonio Gallego, va ser a Manresa per defensar la reforma fiscal com a eina bàsica per potenciar la recuperació econòmica.

Gallego, que és membre de la comissió d'Hisenda del Congrés, va posar en valor la baixada d'impostos per a 20 milions d'espa-nyols que suposarà la nova norma i el fet que el govern central deixarà d'ingressar 9.000 milions d'euros per aquest concepte.

Gallego va recordar que els treballadors que guanyen menys de 12.000 euros a l'any no pagaran IRPF i els que guanyen menys de 24.000 euros tributaran per aquest concepte el 25% menys.

Pel que fa a la criticada tributació en la indemnització per acomiadament, Gallego va explicar que el límit de tributació "serà ampliat" per esmorteir el seu impacte en les famílies "perquè no hi ha voluntat recaptatòria en aquest tema". Segons Gallego, la mesura tal com s'havia plantejat, suposava una recaptació de 100 milions d'euros, que comparats amb els 9.000 milions que es deixaran de percebre en conjunt per la reforma fiscal resulta "un detall".