El departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha eliminat, de cara a l'any que ve, una de les tres línies de P-3 de l'escola Valldaura de Manresa. L'objectiu, expliquen fonts de l'organisme, és acotar al màxim el nombre d'alumnes per classe i evitar que la política de matrícula viva durant el curs saturi les aules del centre.

Amb aquesta mesura, el departament espera respondre a les queixes formulades per diverses famílies del centre ara fa unes setmanes, amb motiu l'alteració sobre el ritme de treball dels infants que, denuncien, suposa la contínua entrada de nous alumnes. Així, exposen, el curs passat, en una escola de 200 alumnes, en van entrar 60 de nous al llarg del curs, però es van mantenir els mateixos recursos i equipaments.

Uns alumnes que, segons van afirmar les mateixes famílies en un comunicat, "són molt benvinguts", però que, en incorporar-se al grup a mig curs, queden ells mateixos en una situació difícil alhora que "el fet genera un trasbals en les dinàmiques d'aula i en les formes de treballar".