L’exposició fotogràfica porta el títol de “Maquiles, l’esclavitud laboral del segle XXI”, està organitzada a la capital del Bages pel Consell Municipal de Solidaritat i l’Ajuntament de Manresa, mostra 30 imatges fetes a les maquiles de Nicaragua sobre les condicions laborals, totalment precàries i en règim d’explotació, dels treballadors i treballadores del sector tèxtil.

La mostra es podrà veure fins el dia 19 de juliol a la Biblioteca de l’Ateneu Les Bases i del 21 al 30, al CAP Bages.

Activitats dimecres 9 de juliol

Paral·lelament, aquest dimecres, 9 de juliol, a l’Ateneu Les Bases s’ha programat una jornada de tarda, que amb el nom “La nostra moda té tela” proposa diferents activitats per conèixer la realitat d’aquesta forma de producció tancada, i a la vegada, donar alternatives per revertir aquest sistema tan abusiu.

A les 7 de la tarda es durà a terme un taller de customització d’una samarreta, a càrrec de Najoua El Maghraoui, per demostrar com es pot allargar la vida útil de moltes peces de roba que per una raó o una altra ja no s’utilitzen.

Més tard, a les 8 del vespre, tindrà lloc una taula rodona que palesarà diverses experiències entorn el món del tèxtil; des d’una vessant més pràctica com els tallers de Càritas, a la costura de supervivència, passant per l’innovador projecte de Cotó Roig que busca controlar la cadena de producció des del cultiu de la matèria primera fins a la confecció, creant roba de cotó quilòmetre 0.

També es comptarà amb “Dona Kolors”, una iniciativa d’inserció laboral de dones en risc d’exclusió social a través de la confecció artesanal de roba.