El museu de les Cultures del VI de Catalunya, de Vilafranca del Penedès, acull fins el 13 juliol, la mostra itinerant ´Bótes d´Art´. L´exposició presenta catorze bótes de vi cedides per catorze cellers de la DO Pla de Bages, intervingudes lliurement per catorze artistes de la comarca tractant de relacionar art, terra i vi.

Els pintors, escultors i fotògrafs són: Susanna Ayala, Marina Berdalet, Eduard de Pobes, Joaquim Falcó, Lourdes Fisa, Àngels Freixenet, Elsa Guerrero, Roser Obuber, Ramon Oms, Agustí Panadés, Txema Rico, Montserrat Riu, Josep Maria Serrate i Eva Soto.

Les intervencions artístiques en les bótes es van fer en el marc de VISUALS ´13, una iniciativa coorganitzada perla Taula d´Arts Visuals de Manresa (TAV), el Consell Regulador dela DO Pla de Bages i l´Ajuntament de Manresa, que vol fomentar tradició vinícola de la comarca i de la ciutat conjugant-la amb la creació dels artistes del territori. Les "Bótes d´art", va ser una de les diferents activitats i actes vinculades amb el món del vi i l´art visual contemporani que van omplir la ciutat durant uns dies dins la programació de VISUALS´13.