a

mb les butxaques buides, l'equip de govern de Valentí Junyent s'ha concentrat els 3 anys que porta de mandat a desfer embolics i millorar la gestió de l'Ajuntament de Manresa. Això no pressuposa obtenir el mateix rendiment quan la màquina municipal torni a tenir prou diners per equivocar-se.

Fent balanç del 75% del mandat ja consumit queda clar el perfil pactista de l'equip de govern i un tarannà que passa per reconèixer errors i recular, per ser prou fort per no haver de demostrar que no s'equivoca mai. Un altre vector és que s'ha marcat com a objectiu prioritari solucionar problemes, i això vol dir renunciar a posar-se medalles en exclusiva i compartir les decisions amb el màxim de forces polítiques i, també, de ciutadans. Un altre cop la pregunta és si ha actuat d'aquesta forma perquè està en minoria i sense recursos.

Un perfil pactista es pot entendre com un estil de governar avançant per la línia de mínima resistència, una forma de fer que pot portar els governs a posar la bala molt lluny d'on havien posat l'ull. Una cosa diferent és ser pactista a l'estil boia de mar, que es deixa submergir si se li aplica molta força però que quan aquesta afluixa torna a emergir al mateix lloc.