Una beca de 2.500 euros a canvi d'una col·laboració de 375 hores en projectes socials. La Fundació Universitària del Bages i l'Obra Social de La Caixa van signar ahir un conveni de col·laboració a partir del qual l'entitat d'estalvis fa una aportació de 25.000 euros per donar suport a 10 alumnes a canvi de treballs socials. La FUB destinarà el curs vinent 106.000 euros a beques.

Amb el nom de Beques FUB-La Caixa, el fons està pensat especialment per donar suport a 10 alumnes de famílies amb rendes baixes o amb alguna discapacitat física. A més a més de tenir en compte el seu rendiment acadèmic, també es demanarà la seva col·laboració en tasques socials.

El director general de la FUB, Valentí Martínez, i el director territorial de La Caixa, Jaume Masana, van signar l'acord de col·laboració, que té com a principal objectiu ser un instrument per premiar l'esforç i l'excel·lència en els estudis.

El conveni incrementa el volum de recursos que la FUB destina a ajudar alumnes amb dificultats per assumir els costos d'uns estudis universitaris. Durant el curs 2013-2014, 23 estudiants de la FUB es van beneficiar de beques de la mateixa Fundació. El curs vinent destinarà 106.000 euros a ajuts. Hi haurà tres línies de beques. Les de la mateixa Fundació Universitària del Bages, les de la FUB-La Caixa i les beques salari, anomenades Prèmium.