La dissenyadora manresana Miriam Ponsa serà la cinquena dona que pronunciarà el pregó de la Festa Major de Manresa des de l'any 1980, quan es va establir aquest acte institucional. La lectura del pregó se celebrarà el pròxim 30 d'agost al saló de sessions de l'ajuntament de Manresa.

Es dóna la circumstància que Ponsa va guanyar la setmana passada el premi a la millor col·lecció al certamen Barcelona 080 pels seus models que va batejar amb el nom de Dones mula (vegeu Regió7 de dissabte).

Amb la seva elecció com a pregonera, l'Ajuntament vol reconèixer la seva trajectòria professional en el món de la moda. Diplomada en disseny, el taller de Ponsa és a l'antiga fàbrica Francesc Ponsa de Manresa, al carrer del Bruc, al mateix espai on la seva rebesàvia va fundar l'any 1886 una fabrica tèxtil que es dedicava a fer betes per a espardenyes. Ponsa prové, doncs, d'una família amb una antiga tradició tèxtil. Per aquest motiu algunes de les seves col·leccions mostren un esperit industrial de tradició centenària.