Han aparegut peixos morts a les fonts de Sant Domènec i de les Oques, a Manresa, que ja han estat retirats.

Els peixos, i algun cranc, han estat dipositats per persones que pensaven que seria un hàbitat adequat per a aquests animals, però el que han fet ha estat condemnar-los a una mort segura.

A les fonts ornamentals de la ciutat no hi pot haver peixos perquè l'aigua ha de ser controlada sanitàriament. La forma de control es fa aplicant una desinfecció potent de l'aigua, que fa que sigui inviable la presència de peixos. El manteniment d'aquestes fonts ornamentals és competència de l'Ajuntament.

La desinfecció es realitza sobretot pel risc de legionel·losi que podria presentar, una malaltia que té el seu origen en el medi ambient, concretament en l'entorn aquàtic.

Els brots de legionel·losi apareixen quan les persones estan en contacte amb aigües contaminades amb el bacteri de la legionel·la de torres per a refrigeració d'aire condicionat, fonts públiques, aspersors de reg i dutxes, entre d'altres focus. Per això hi ha protocols de manteniment i desinfecció que són de compliment obligatori, sobretot en espais de concurrència pública.