Més del 55% de la militància de la Federació Bages, Berguedà, Solsonès del PSC van participar aquest diumenge a les eleccions per escollir el primer secretari del partit i, al mateix temps, el secretari general del PSOE.

El 92,03% dels votants han donat el seu suport a Miquel Iceta com a primer secretari del PSC, únic candidat que ha optat a la màxima responsabilitat de la formació a Catalunya. Un 7,17% dels votants de la Federació han votat en blanc en aquesta elecció (un vot ha estat considerat nul).

Per que fa a l´elecció del secretari general del PSOE, Eduardo Madina ha estat el candidat més votat a la Catalunya Central, amb el 60,6% dels vots. Pedro Sánchez, elegit finalment secretari general pel vot majoritari dels socialistes arreu de l'estat, ha obtingut el 21,2% dels vots a la regió central.

El primer secretari de la Federació XI del PSC Cristòfol Gimeno ha dit en finalitzar l´escrutini que els socialistes de la Catalunya Central "hem participat activament en aquest procés pioner d´elecció dels màxims responsables del partit i és per a nosaltres una satisfacció que la militància hagi respost amb un tant per cent de vot que és uns punts superior al tant per cent registrat a Catalunya". Cristòfol Gimeno ha preferit no entrar a valorar el resultat de la votació. "És la fotografia real del que ha preferit la nostra militància. En el cas del PSOE estem convençuts que hagi guanyat qui hagi guanyat sortirà reforçat per emprendre els canvis necessaris i liderar l'organització en el futur".