L'anunci fet per Plataforma per Catalunya que farà avui un acapte d'aliments només per a autòctons al mercat de la Font dels Capellans de Manresa ha provocat el rebuig d'entitats, ciutadans i l'Ajuntament, que han condemnat l'intent de fer servir la pobresa amb finalitats propagandístiques.

La iniciativa de PxC va en la mateixa línia de la que va realitzar recentment a Igualada i que se li va girar en contra quan immigrants van fer cua per a fer donació d'aliments al partit xenòfob. Amb el lema "No alimentis el racisme", avui a 2/4 de 9 del matí a l'aparcament de davant la Taverna del Mallol, hi haurà una concentració d'entitats i ciutadans a títol individual que participaran en la posterior acció de rebuig a la recollida racista d'aliments. Condemnem la instrumentalització populista dels efectes de la crisi amb fins propagandístics.

L'Ajuntament no ha autoritzat la instal·lació de la carpa de la PxC i després que el partit xenòfob digués que ho faria sense li ha recordat que per recollir aliments i distribuir publicitat també li cal autorització i no l'ha demanada.