A

l nou bloc obstètric i ginecològic de Sant Joan de Déu hi ha rellotges pertot arreu. Són digitals i de color vermell, de manera que fan joc amb el blanc de les parets i, al mateix temps, són cridaners. No passen desapercebuts. Són digitals, d'aquells que al mig hi ha l'hora i els minuts, mentre que els segons es marquen amb llumetes que es van encenent a l'esfera rodona del cronòmetre.

N'hi ha al vestíbul de les urgències ginecològiques, just al costat de la porta per entrar a la zona de parts. Però també a cada sala de parts i en un lloc ben visible, fet que crida l'atenció però que té una explicació lògica. La cap de la unitat de les sales de parts, Neus Garriga, explica que és molt important tenir-ne un a cada habitació de dilatació-part "perquè just en el moment que neix un nadó tothom té interioritzat el moviment de mirar cap al rellotge per veure a quina hora ha nascut. És la que constarà al certificat de naixement". Per tant, és important saber el moment exacte.

A la sala de parts que s'utilitzava fins ara també n'hi havia, de rellotges. Però eren dels vells, dels que funcionen amb piles. Ara ningú no s'haurà de preocupar de canviar l'hora quan entri en vigor l'horari d'estiu o el d'hivern, ni de canviar-los les piles quan s'acabin, ni patir si un va cinc minuts avançat o endarrerit. Els nous estan tots sincronitzats.

No és l'únic detall que crida l'atenció de les noves instal·lacions del bloc obstètric i ginecològic. A la sala de parts naturals hi ha un projector que penja del sostre. És per si la dona que ha de donar a llum vol portar l'ordinador portàtil amb la música que li agrada o imatges, que es projectaran en una pantalla. Així hi podrà haver un ambient més acollidor a la cambra.

També crida l'atenció l'habitació que hi ha abans d'entrar a la zona de parts. És el vestidor on els acompanyants en el part s'hauran de canviar de roba i posar-se l'uniforme que els proporcioni l'hospital.