L'Hospital de Sant Joan de Déu de la Fundació Althaia estrena avui les noves sales de parts i el servei d'urgències de ginecologia que formen part del projecte d'ampliació del centre sanitari de Manresa.

Les instal·lacions noves de trinca són a la planta -3 del nou bloc de Sant Joan de Déu, i doblen l'espai que tenia fins ara el servei. Dels 489 metres quadrats s'ha passat als 825 actuals. Això permet disposar de més sales de parts i més grans, amb una especial atenció a la de parts naturals, guanyar un quiròfan i introduir millores que fins ara no hi havia com boxs d'urgència individuals i espais per a la reanimació de les dones a qui s'ha fet una cesària.

Fins ara les sales de parts eren a la planta 1 de l'anomenat hospital vell o històric. Tot i que en el projecte d'ampliació es preveia posar en marxa les noves instal·lacions passat l'estiu, el trasllat s'ha pogut avançat perquè tot estava a punt.

El bloc, d'un blanc immaculat, té dues parts diferenciades. A l'entrada hi ha la zona per atendre urgències ginecològiques on hi ha dos consultoris, despatxos i tres boxs per si una dona s'ha de quedar en observació, amb la novetat que són individuals per garantir la intimitat i la confidencialitat, cosa que abans no passava.

Una porta condueix cap a les sales de dilatació-part. Ningú no pot entrar en aquesta zona tret, evidentment, de les dones que han de parir, l'acompanyant, que prèviament s'haurà de canviar en un vestidor, i del personal sanitari. El blanc continua sent el color dominant.

Aquí hi ha quatre sales de parts, una més que no pas fins ara, amb la particularitat que una està equipada especialment per a l'atenció dels parts naturals, que és el triple de gran que la que hi havia fins ara i també molt més gran que les sales de parts normals.