Josep Fuentes, de CCOO de la Catalunya Central, ha denunciat l'empitjorament "ostensible" que està tenint el sistema sanitari públic a Manresa i el Bages amb un increment important dels temps d'espera de les persones per intervencions quirúrgiques, proves diagnòstiques i tractaments, mentre que es produeixen transvasaments de pacients a la sanitat privada.

Segons Fuentes, és ben palpable una pèrdua de qualitat assistencial, no atribuïble als professionals que hi treballen i "la falta total de informació i transparència en relació a les mesures que s'adopten i el seu impacte". Això sense comptar la reducció del nombre de persones empleades i l'empitjorament de les condicions econòmiques i laborals.

Sobre l'important increment d'activitat a la Clínica Sant Josep (vegeu Regió7 del 4 de juliol), Fuentes afirma que és un indicador que creix l'activitat a la sanitat privada, però demana que es tingui en compte que a la Clínica també es fa sanitat pública, per exemple oftalmologia, i que a Sant Joan de Déu també n'hi ha de privada.

La situació, segons el sindicalista expert en temes de salut, és que el sistema de temps garantit per determinades intervencions quirúrgiques, amb un termini màxim d'espera de sis mesos, s'incompleix de forma significativa " per exemple en cataractes i pròtesis de genoll i maluc". Altres operacions no menys importants, "no tenen cap garantia de temps i, per tant, hi ha una total opacitat".

Dades maquillades

Afegeix que darrerament el sistema és encara més incomprensible a l'hora de quantificar les persones que estan en llista d'espera per a proves diagnòstiques, ja que per tal de "maquillar" les estadístiques s'han separat des del CatSalut les proves de diagnòstic de les que són de control i seguiment, com si aquestes últimes ni contessin o no s'haguessin de fer.