El grup municipal del PP va posar de manifest en el ple municipal que la ubicació de la Clínica Sant Josep i el tipus de carrers que l'envolten -Caputxins, Barceloneta i Purgatori- dificulten l'accés de vehicles de bombers en cas d'emergència, en especial a l'aparcament principal, i va demanar que es prenguin mesures per resoldre aquest problema.

Domingo Beltran (PP) va advertir de les greus conseqüències que es donarien davant la impossibilitat d'una actuació ràpida dels serveis d'emergència per la dificultat de l'accés pels carrers Barceloneta i Purgatori. També va aprofitar per recordar les dificultats que pateixen tant els veïns del passatge de la Cova com la pròpia Clínica Sant Josep pel que fa a la recollida de residus. Per aquests motius va aconseguir el suport per aprovar la petició que s'executin les millores urbanístiques necessàries al passatge de la Cova per facilitar el pas de vehicles pesants de bombers i que d'aquesta forma es puguin acostar a les façanes interiors de la Clínica Sant Josep. També, per a facilitar la retirada de residus per part dels serveis de recollida urbana i de les empreses que donen servei a la Clínica.

El PP ja va proposar el ple del mes de juliol del 2003 que s'elaborés el projecte d'urbanització del carrer Barceloneta per millorar l'accessibilitat a la Clínica.

Com a conseqüència, el 2006 es va aprovar la relació dels béns que havien de ser adquirits per expropiació forçosa al carrer Purgatori i al carrer Barceloneta.

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bacardit (CiU), va explicar que la solució que es buscava ara intervenint al passatge de la Cova tenia a veure amb la política desplegada "per desactivar expropiacions que puguin causar sorpreses desagradables", en referència a costoses sentències judicials a les què l'Ajuntament ha hagut de fer front.