El pla director Manresa 2022 ja té el vistiplau polític per una àmplia majoria, a excepció de l'abstenció dels dos regidors de la CUP.

L'estratègia que s'ha aprovat preveu un seguit de mesures i actuacions per aprofitar al màxim el ressò que tindrà l'any 2022 la celebració dels 500 anys que fa que sant Ignasi de Loiola va fer estada a Manresa.

Fer-lo realitat necessitarà una inversió de prop de 10 milions d'euros en nou anys. Les inversions preveuen aportacions de l'Ajuntament (1,1 milions d'euros), d'altres administracions (6,3) i també del sector privat (2,4). El regidor de la CUP Adam Majó va argumentar l'abstenció del seu grup perquè veuen el pla "excessivament centrat en el tema religiós" quan podria fer més èmfasi en temes històrics i més vinculat a activitats de lleure com l'excursionisme. També perquè no preveu actuacions de millora en la dotació d'allotjament ni s'ha aprofitat la fida del 2022 per posar la banya en la millora de la connexió ferroviària.

La regidora de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós (CiU), va defensar els 20.000 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona, que ha costat la seva elaboració per personal extern a l'Ajuntament i va recollir el suport de la resta de formacions polítiques.

La resta de grups van considerar l'any el 2022 una oportunitat única que calia aprofitar, ja que Manresa no és que estigui sobrada de fites d'aquesta magnitud.