L'Associació de Veïns de Vic-Remei de Manresa va intervenir al ple de l'Ajuntament, mitjançant Enric Massaneda, per demanar públicament que l'Ajuntament es comprometi a iniciar un procés definit i acotat en el temps que permeti assegurar un aprofitament immediat de l'espai de l'Anònima en benefici dels veïns "tot evitant situacions precedents al barri com el projecte de rehabilitació de la Fàbrica Nova i de la plaça del Remei o l'adequació de l'espai de darrera del Xalet de Casa Caritat".

Massaneda va intervenir gràcies a una moció presentada per la CUP, que va ser esmenada per CiU. L'esmena, que va ser aprovada, amb l'abstenció de la CUP, compromet l'Ajuntament a definir i temporalitzar, conjuntament amb una comissió creada expressament amb aquest objectiu, un procés participatiu sobre els possibles usos als quals dedicar els espais propietat de l'Ajuntament i que tenen la qualificació d'equipaments.

Aquest procés també podria aportar propostes sobre l'espai que no és propietat de l'Ajuntament i que en aquest moment no té un ús definit a curt termini. Dins el marc de treball d'aquesta comissió s'organitzaran visites per tal de conèixer els espais, garantint en tot moment la seguretat de les mateixes i procurant als visitants la màxima informació sobre les característiques del conjunt d'aquesta zona.

El regidor de la CUP Jordi Masdeu va lamentar que l'esmena presentada "tregui la paraula 'vinculant' del redactat". Massaneda també va fer notar que la modificació "defuig compromisos concrets", però va valorar el fet que s'hagués pogut presentar la proposició i que s'hagués donat a conèixer públicament.