Els locals d'oci nocturn de Manresa que fomentin un estil de vida saludable i segur tindran un segell distintiu de qualitat. És una de les accions que a partir d'ara es durà a terme en el marc d'un projecte que es coneix amb el nom de Nits Q (Nits de Qualitat) per prevenir el consum de productes com l'alcohol, i promoure un consum responsable i saludable. Ja es porta a terme en una vintena de ciutats catalanes i ara arribarà a Manresa.

Segons el sotsdirector de Drogodependències de la Generalitat, Joan Colom, es tracta d'un distintiu que vol "prestigiar" les bones pràctiques dels locals en concret. Per tenir-lo caldrà complir requisits com formar el personal del local, tenir alcoholímetres, informació sobre transport o dispensar preservatius.

En la campanya s'hi han implicat des de les administracions fins a forces de seguretat i associacions i entitats social o sanitàries. També es faran altres accions promoure cartes de combinats sense alcohol, accions per fomentar el consum responsable o per pacificar locals i veïns.