Potenciar el coneixement i l'estima per l'edifici del Conservatori de Manresa és l'objectiu de l'entitat Amics del Teatre Conservatori. Es tracta d'un col·lectiu de persones i entitats que ha sorgit de la plataforma que va defensar que l'equipament es mantingués dret durant la consulta ciutadana sobre el futur de l'edifici que es va fer el maig passat. Llavors s'havia de decidir si havia d'anar a terra o no.

Un cop va sortir el no ja no tenia sentit mantenir la plataforma i s'ha optat per reconvertir-la, explica un dels impulsors del col·lectiu, Joan Morros, que prepara diverses activitats a partir del setembre. De moment, però, a iniciativa dels Amics del Teatre Conservatori s'ha creat aquesta mateixa setmana un grup de treball que farà diversos documents monogràfics sobre aspectes escènics, històrics, patrimonials, urbanístics i socioculturals de l'equipament amb la idea d'aprofundir en el coneixement de l'edifici, la seva història i els seus usos, i actuar a l'edifici si es detecten necessitats.

Àmbits diferents

Aquest grup està format per persones procedents de diferents àmbits. En representació de l'Ajuntament hi ha el regidor de Cultura Joan Calmet. També hi participen el gerent de l'empresa municipals Manresana d'Equipaments Escènics (MEES), Jordi Basomba; el cap tècnic de la mateixa empresa municipal, Pere Montoro; l'arquitecte Jaume Espinal; l'historiador Francesc Comas; la directora de teatre Sílvia Sanfeliu; el gestor cultural Jordi Mira; l'historiador i arquitecte Francesc Rafat; i Joan Morros, que hi és en representació de les entitats que tenen la seva seu al teatre. S'ha constituït formalment aquesta setmana a les oficines del teatre Kursaal.

Cadascuna d'aquestes persones elaborarà, en funció de la seva especialitat, un treball "pràcticament tècnic" relacionat amb el Conservatori. Per fer-ho es consultarà persones expertes i professionals de diferents àmbits en els quals es treballarà: l'escènic, l'històric, el patrimonial, l'urbanístic i el sociocultural.