Creu Roja té els dies comptats a la seva actual seu de la casa Flors Sirera. L'octubre vinent és previst que es traslladi a la que fins fa poc era la residència per a noies estudiants i treballadores de les serventes del Sagrat Cor de Jesús, al carrer Joc de la Pilota, espai que compartirà amb Càritas. Dimarts, les dues entitats van signar l'acord de col·laboració (veure Regió7 d'ahir) que no tan sols suposarà compartir espai, sinó també projectes.

"En l'actual situació és impossible arribar a tot arreu sols. En companyia serà difícil, però ho intentarem", afirma el president de Creu Roja a Manresa, Miquel Riera.

L'edifici té cinc plantes de 500 metres quadrats aproximadament cadascuna d'elles, a més a més de soterrani i una coberta. "Es pot dividir fàcilment", diu el president de Càritas Manresa, Jaume Espinal. És previst que Càritas i Creu Roja n'ocupin, de moment, tres. La planta baixa serà comuna i les dues entitats compartiran espais i serveis. Un dels pisos serà per a Càritas i l'altre per a Creu Roja.

L'edifici és del 1977 i ja fa 2 o 3 anys que ja no acull cap resident. Encara hi viu una petita comunitat de la congregació. Té una capacitat per a 90 persones, i la major part d'habitacions que hi ha són individuals.

Riera i Espinal expliquen que per entrar-hi es farà el mínim possible d'obres. "Tots els espais comuns que hi ha ara, com per exemple el menjador, els farem servir també com a zones col·lectives, i a la cuina s'hi farà un taller d'alimentació. No hi haurà cuina pròpiament dita. Les habitacions es reconvertiran en despatxos". Al respecte Riera assegura que "si a una habitació li canviem el llit i la tauleta de nit per una taula i un ordinador ja és un despatx".

Sí que s'hauran de fer treballs de cablatge per temes informàtics i de telefonia, accessos per a persones amb mobilitat reduïda i una rentada de cara com per exemple pintar. La inversió serà mínima perquè entre altres coses "els recursos que tenim són limitats", expliquen.

L'edifici quedarà lliure a final d'agost, i la previsió de Creu Roja és anar-hi a l'octubre, tot i que "primer hem d'entrar-hi i veure realment quines necessitats hi ha". A partir d'aquí s'actuarà.

La congregació de les serventes del Sagrat Cor ha cedit l'edifici a Càritas, que al seu torn ha ofert a Creu Roja la possibilitat de compartir-lo. "L'objectiu no és només compartir un recurs sinó un ideari d'actuació i unes despeses", diu Espinal. Al seu torn Riera assegura que "són unes instal·lacions molt grans que difícilment una entitat per si sola podria assumir. Però més important que això és que en un futur immediat podrem engegar projectes conjuntament que en aquests moments no realitzem ni Càritas ni Creu Roja perquè ara no podem".