ERC de Manresa creu que el govern municipal de CiU no té un projecte «clar» de ciutat. Els republicans ho argumenten dient que en el cas del POUM, que consideren que és una oportunitat per definir el model i demostrar les prioritats en termes d'actuacions, no s'estan aprofitant les eines que tenen a l'abast. Així mateix, critiquen la manera com s'ha dut a terme la redacció i la revisió, així com l'externalització de l'equip tècnic director. «Tant sols amb el projecte Manresa 2022 es desenvolupa una visió més ampla i amb estratègies de futur. Aquest, però, és un pla sectorial i necessàriament haurà d´anar acompanyat d´altres plans per afrontar altres reptes en paral·lel, com continuar amb el procés de revitalització de Nucli Antic, a través d´un nou PIRNA o la reindustrialització de la ciutat», defensa la formació.

ERC valora positivament, però, altres aspectes del govern que ha encapçalat Valentí Junyent durant els tres anys que fa que són al capdavant del consistori manresà. La resolució de conflictes urbanístics com el litigi del Casino o la proposta de pacte per resoldre el cas de la plaça Bages, les consultes del Parc Vila-Closes i del Teatre Conservatori, la gestió realitzada des de l'àrea d'Hisenda o l'aposta pel dret a decidir són alguns dels aspectes positius que ha destacat la formació en el balanç dels tres anys de legislatura.

En termes socials, ERC critica la visió «conservadora» de CiU i considera que no planteja canvis socials de fons. «L´acció social desenvolupada pel govern Junyent no ha assumit el lideratge i la coordinació de la lluita contra la pobresa i els ajuts socials, basant les seves accions més en un sentit de beneficència que en la reinserció social», afegeixen els republicans.

Finalment, ERC considera que el govern de Junyent s'ha limitat a fer una «gestió correcta» emparant-se en la idea que la circumstància impedia fer més i que les iniciatives s'han dut a terme a proposta de l'oposició.