El degà de la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el manresà Xavier Ferràs, dirigirà provisionalment també la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar de l'equipament universitari.

La comissió executiva del patronat de la Fundació Universitària Balmes, de qui depèn la Universitat de Vic, va prendre aquesta decisió en la seva última reunió de l'executiva en no trobar cap candidat per assumir el càrrec de degà de l'esmentada facultat.

El patronat va considerar que cap dels candidats que es van presentar no reunia les condicions per assumir un càrrec que els pròxims anys ha d'afrontar reptes com el de la internacionalització de la recerca i impulsar el projecte de tirar endavant una nova Facultat de Medicina. En aquest projecte també hi participarà la Fundació Universitària del Bages.

A partir d'ara s'obrirà un nou període, que s'allargarà fins al 30 de setembre, per rebre noves sol·licituds de candidatures. Un tribunal valorarà els currículums i l'octubre l'executiva de la fundació es tornarà a reunir. Mentrestant Ferràs serà el degà en funcions.