El cas de la santjoanenca Isabel Roca és l'exemple paradigmàtic dels que necessiten renovar amb urgència el DNI: "la setmana que ve marxem a França i m'acabo d'adonar que se m'ha caducat fa pocs dies, el 18 de juliol. I no em donaven cita prèvia per renovar-lo a cap comissaria de Catalunya fins després de l'agost", es queixava dijous la Isabel davant de la comissaria de Manresa.

Per aquest motiu, perquè necessitava fer-se el DNI "per força", aquest dijous va decidir llevar-se ben d'hora. "A les 4 de la matinada ja era a la porta esperant", va assegurar. "Davant meu ja hi havia algunes persones", afegia. I va anar-hi totalment equipada per si li venia son o per si passava fred. "M'he emportat un coixí i una manta, però pràcticament no els he hagut de fer servir", somriu.

Abans de prendre la decisió salomònica de llevar-se tan d'hora, explicava, "vaig trucar a moltes comissaries per si em podien atendre en algun lloc: Igualada, Vic, Terrassa, Sabadell, Barcelona... no me'n vaig sortir enlloc", lamentava. "Almenys, aquí a Manresa et donen aquesta opció", va dir.