Els representants de la plataforma de 50 entitats que pressionen perquè es faci una nova revisió cadastral a Manresa que posi a lloc els valors desmarxats de la del 2007 decidiran el setembre si es concentren només en la rebaixa de l'IBI i desisteixen de la realització d'una nova ponència de valoració.

Així ho va explicar ahir el president de la Cambra de Comerç i Indústria, Pere Casals, després de mantenir una reunió amb Antonio José Ripollés, gerent regional del Cadastre de Catalunya, que va desaconsellar a la plataforma seguir per aquesta via.

La reunió havia estat concertada per l'Ajuntament i hi van ser presents el regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala (CiU); la regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Gratacós (CiU); i representants dels grups municipals d'oposició PSC, ERC i PP.

Segons ha explicat Pere Casals, el gerent regional del Cadastre de Catalunya va plantejar que fer una nova revisió cadastral suposaria realitzar tota la feina tècnica de recollida de valors finca per finca durant el 2015 i el 2016 per tal que pogués ser d'aplicació el 2017.

Casals ha volgut deixar clar que l'Ajuntament tindria temps fins a principi del 2015 de demanar que es fes la revisió, però no ha avançat quina és la postura majoritària que podrien prendre els signants del manifest, que tenia com un dels dos punts forts la sol·licitud d'una nova revisió cadastral.

Casals ha assegurat que Ripollés ha reconegut que la revisió del 2007 es va fer en un mal moment i que això va generar distorsions sobre les quals cal actuar.