El camí ignasià tindrà dos anys jubilars. El primer, del 31 de juliol del 2015 al 31 de juliol del 2016, i el segon, del 31 de juliol del 2021 al 31 de juliol del 2022, any en què es commemoraran els cinc segles de l'arribada de sant Ignasi a Manresa, on es preveu l'arribada de 100.000 pelegrins. De moment, el camí l'han fet més de 400.

Un any jubilar o sant és un temps en què l'Església catòlica concedeix singulars gràcies espirituals (indulgències) als fidels.

Avui, aprofitant la festivitat de sant Ignasi, es farà l'anunci oficial d'aquests dos anys de jubileu. Tindrà lloc en el marc dels actes de celebració previstos al santuari de Loiola (Azpeitia, Guipúscoa) i a la Cova, que són, respectivament, el punt de partida i d'arribada del pelegrinatge. Ambdós anys jubilars tenen el beneplàcit i el suport de José Ignacio Munilla Aguirre, bisbe de Sant Sebastià, i de Romà Casanova, bisbe de Vic.

Carta del provincial

El pare provincial dels jesuïtes a Espanya, Francisco José Ruiz Pérez, ha enviat avui una circular a jesuïtes i laics col·laboradors de la Companyia de Jesús, i també a altres institucions d'inspiració ignasiana, per fer-los saber la proclamació dels dos anys jubilars del camí ignasià. A la carta, a la qual ha tingut accés Regió7, els parla del camí ignasià, "concebut de la mà de l'autobiografia de sant Ignasi i dels seus Exercicis Espirituals". Hi informa que "el treball de construcció d'aquesta nova ruta, iniciat a final del 2010 i encomanat a un grup de jesuïtes i amics de l'espiritualitat ignasiana, ha donat com a fruit la creació de l'Obra Apostòlica Camí Ignasià (OACI), constituïda oficialment avui, 31 de juliol del 2014, dependent del provincial d'Espanya".

La OACI, encarregada de la promoció i la cura del camí ignasià des del vessant espiritual i religiós de la Companyia de Jesús, té la seu central a Loiola, si bé el seu director general, el pare Josep Lluís Iriberri, està ubicat a la Facultat de Turisme de la Universitat Ramon Llull, Turisme Sant Ignasi, a Barcelona. "La seva missió -diu el provincial dels jesuïtes- és mantenir viu l'esperit ignasià en els gairebé 700 quilòmetres de pelegrinatge que uneixen el santuari de Loiola amb el de la Cova de Manresa. A dia d'avui, més de 400 pelegrins i pelegrines han viscut ja aquesta experiència, estrangers gairebé la meitat d'ells, procedents de llocs tan remots com Austràlia o Corea del Sud".