Ampliar la seva base social i arribar, principalment, al públic més jove i indecís pel que fa al procés sobiranista. Aquests són els objectius plantejats per l'Assemblea Nacional de Joves Independentistes del Bages en la seva recent reunió a la seu d'Òmnium Cultural Manresa a la capital bagenca.

Un dels principals eixos de la trobada va ser traçar un full de ruta per tal de mobilitzar l'electorat jove que encara no ha pres partit de cara a la consulta del dia 9 de novembre. Entre les vies per tal de convèncer aquest sector de la societat, la branca juvenil de l'ANC a la ciutat hi identifica aconseguir superar "la por al canvi" que, diuen, és el que frena a una porció més gran dels votants.

Una por que volen fer superar als electors convencent-los que la via de l'estat propi és l'única factible per tal de poder prendre mesures en camps actualment problemàtics, com ara el de l'emancipació juvenil o d'altres en el camp educatiu. D'aquest últim sector, l'assemblea destaca un estat català com l'única opció possible per tal de resoldre les mancances que l'actual sistema autonòmic, denuncien, presenta en la concessió de beques i ajudes per als estudiants durant la seva formació i la posterior incorporació al món laboral.

Per tal d'aconseguir els seus objectius, la delegació comarcal de l'ens independentista va acordar en la seva trobada una sèrie d'accions de conscienciació. Entre aquestes, hi figuren una campanya de difusió massiva que se celebrarà durant els dies principals de la Festa Major de Manresa, un debat entre membres de les joventuts dels diferents partits polítics que donen suport a la consulta del 9-N i altres actes de caire més popular, com ara decorar la ciutat amb diverses estelades.