Conèixer el procés d'elaboració de peces de mosaics seguint mètodes artesanals, i fins i tot fer-ne una per emportar-se a casa. Això és el que van fer ahir a Manresa una vintena de persones que participen al 15è curset d'estiu d'Arquitectura Popular Josep Mora, que van visitar l'empresa manresana Mosaics Martí.

El curs en qüestió es porta a terme bàsicament a les comarques de Lleida, i ahir va sortir per primer cop de les Terres de Ponent per visitar l'empresa de Manresa. Al matí el seu responsable, Albert Martí, va fer una xerrada sobre la història del producte i el seu futur. Després van poder veure el taller i a la tarda van poder fer pràctiques i realitzar les seves pròpies rajoles.

El curs d'arquitectura popular va néixer a la Segarra, una comarca "amb moltes construccions de pedra, com cabanes, marges o pous de glaç. Són construccions anònimes fetes per pagesos, que no entren en el que s'entén com a gran arquitectura, però que és necessari de protegir i divulgar", explicava ahir la seva responsable, Assumpció Vilaseca. Cada any es toquen temes diferents, com les masies o l'arquitectura industrial. En aquesta oportunitat s'ha dedicat als paviments. El curs és itinerant. Comença a Cervera i acaba a Tàrrega, i entremig s'ha visitat Guissona, Manresa i Castellserà.