La Fundació Althaia i l'Hospital transfronterer de la Cerdanya han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de garantir una assistència sanitària pública de qualitat al nou centre cerdà. Alhora, l´acord pretén facilitar un escenari de col·laboració estable en l´àmbit de la docència i la recerca.

Aquest conveni neix com a continuació de la col·laboració que la Xarxa Assistencial Universitària de Manresa ha mantingut durant els darrers anys amb la Fundació Hospital de Puigcerdà prestant serveis en diverses àrees assistencials com nefrologia i diàlisi, hematologia, endocrinologia i salut mental.

Per tal de facilitar una millor coordinació entre les dues parts i garantir els objectius del nou centre cerdà, l´acord estableix que es crearan diferents comissions de treball, una de les quals s´encarregarà de la selecció, formació i bona praxis dels professionals sanitaris. Hi haurà altra comissió dedicada als protocols i procediments clínics que haurà de vetllar per l´homologació, la coordinació i per garantir la qualitat de l´activitat assistencial del centre. Mentre que una tercera comissió tindrà com a objectiu homologar i comptabilitzar el material consumible entre tots els proveïdors.

Amb l´objectiu d´optimitzar els recursos disponibles, el conveni marc també estableix la possibilitat que l´Hospital de la Cerdanya pugui concertar la utilització d´equipament tecnològic mèdic i instrumental quirúrgic d´Althaia. Seran els equips de gestió els que establiran els protocols de funcionament per fer-ho de manera eficient i equilibrada.

Per últim, Althaia i l´Hospital de la Cerdanya acorden col·laborar en matèria d´activitat docent i de recerca. Per això, els professionals de l´organització manresana participaran en els diversos fòrums del centre cerdà, estenent-se a sessions clíniques, seminaris, cursos, congressos o qualsevol altra activitat relacionada amb docència i recerca.