Les cinc ordres dictades per l'Ajuntament de Manresa a l'Agència Catalana de l'Aigua perquè repari el dany que han causat cinc vessaments diferents dels col·lectors de salmorres han estat recorregudes per aquest organisme de la Generalitat, que, fins ara, es nega a complir-les.

Els vessaments van destruir 12.000 metres quadrats de vegetació en 4 anys dins el terme municipal de Manresa i van causar la mort d'un centenar d'arbres al llarg del curs del riu Cardener.

El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha explicat que en el cas dels tres expedients de disciplina urbanística més antics, l'Agència Catalana de l'Aigua va recórrer les ordres de restauració i es van fer anàlisis dels sòls per corroborar-les.

"En aquest moment s'està estudiant la documentació i les seves al·legacions per resoldre els recursos", afirma el regidor de Medi Ambient, que afegeix que "probablement les propostes consistiran a confirmar les resolucions i donar un nou termini per fer la restauració".

Pel que fa als dos expedients de disciplina urbanística més nous, Serracanta afirma que "s'han incoat i s'ha notificat l'ordre de restauració, que ha estat recorreguda per l'ACA. Ara estem en període d'al·legacions".

El regidor de Medi Ambient explica que "quan es resolguin els recursos, caldrà tornar a donar una nova ordre, que podrà també ser recorreguda".