Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 23 i 24 anys com a presumptes autors d'onze delictes de robatori amb força a nou domicilis de Manresa i dos de Balsareny i dos delictes de falsedat documental. Els fets es remunten al passat 16 d'agost quan els investigadors van detectar un augment considerable de robatoris amb força en pisos fent servir el mètode del "bec de lloro", consistent en forçar el pany de les portes d'accés, extreure el bombí i emportar-se'l per dificultar la investigació a la policia. A dins, els lladres s'emportaven tots els objectes de valor que trobaven com joies, aparells electrònics i, fins i tot, en un cas es van endur 200 euros en efectiu.

El passat 28 de juliol dues patrulles de la comissaria de Manresa, en col·laboració amb l'Àrea d'Investigació Criminal van aturar un vehicle amb tres ocupants a l'interior que eren susceptibles de ser els autors dels robatoris. Dos d'ells van acreditar-se amb passaports francesos falsificats, motiu pel qual se'ls va portar a les dependències policials per poder comprovar l'autenticitat dels documents.

Un cop allà, i després de constatar la falsedat documental, els agents van relacionar-los amb els onze robatoris amb força que s'havien produït en els darrers dies a Manresa i Balsareny.

Per aquests motius els dos homes van quedar detinguts i van passar a disposició judicial. El jutge en va decretar l'ingrés a presó per a tots dos.