El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha adjudicat les obres per acabar de desdoblar la ronda est de Manresa, entre Bufalvent i el nus del Guix, amb un pressupost de 2,5 milions d'euros.

L'obra, que començarà a la tardor, eixamplarà la C-55 per tal de formar una via de dos carrils per sentit en el tram d'1,5 quilòmetres de longitud de la ronda que no estava desdoblat. També es completarà l'enllaç de Viladordis. El termini d'execució és de set mesos.

Un cop acabada l'obra quedaran formades dues calçades de 7 metres d'amplada cadascuna, de dos carrils, separades per una mitjana d'1,2 metres d'amplada amb barrera de formigó. Els vorals tindran una amplada d'1,5 metres.

Barrera de formigó al Guix

En el tram més proper al nus del Guix, que ja compta amb quatre carrils, se substituirà la doble línia de separació de sentits per una barrera central de formigó. Es completarà l'actual enllaç de Viladordis mitjançant la construcció del ramal d'entrada a la ronda de Manresa en sentit Barcelona. Aquest ramal tindrà una amplada de 4 metres, voral interior d'1 metre i 1,5 metres de vorals exteriors.