Més enllà del clima o de la crisi, els restauradors consultats per aquest diari coincideixen a apuntar als horaris de tancament que fixa la normativa municipal com un altre dels factors que condicionen el seu dia a dia.

Segons la normativa que va entrar en vigor el juny del 2013, de diumenge a dijous, els establiments que es troben al primer tram del passeig de Pere III poden abaixar les seves persianes a la una de la matinada, mentre que els divendres, dissabtes i vigílies de festiu ho poden fer a les dues. Les terrasses situades en altres punts de la ciutat, en canvi, de diumenge a dijous han de tancar a la mitjanit i els divendres, dissabtes i vigílies de festiu, a dos quarts de dues.

Alguns dels consultats consideren aquests horaris massa restrictius per l'època de l'any i l'oferta que demana la clientela. És el cas d'Héctor Pascual, de l'Orxateria Coloma, qui denuncia la paradoxa que, més d'una nit, quan se'ls comença a animar el negoci, han de plegar veles. "És molt violent, ja que veus la gent còmodament asseguda, passant-s'ho bé, i tu has d'anar apagant llums i servint-los les begudes en gots de plàstic perquè has de tancar. No és el tipus de servei que volem donar", diu, alhora que denuncia certa "coacció" per part de la Policia Local manresana, que comença a patrullar pels lateral del Passeig a mesura que s'apropa l'hora de tancament.

Les queixes del propietari de l'Orxateria Coloma s'afegeixen a les d'altres companys del seu gremi, que coincideixen a apuntar la manca d'activitat de les nits manresanes, subratllada pels restrictius horaris de les terrasses. "Volem ser una capital, però a les nits d'estiu la ciutat està completament morta i freda i això no convida a passejar-hi", resumeix Jordi Ruiz, responsable de Kursaal Espai Gastronòmic i Ítaca Kursaal.