Semblava impossible però la torre Lluvià ha començat a agafar forma. La primera fase de reconstrucció de l´edifici de propietat municipal quedarà enllestida l´octubre vinent. A hores d´ara ja es pot veure l´esquelet de la torrassa, que serà com la que hi havia i va caure els anys vuitanta.

El que s´està portant a terme des del març passat és una rehabilitació estructural, que ha comportat desmuntar i buidar tot l´edifici per dins, de manera que només n´han quedat les parets exteriors. A banda d´enderrocar les parts més malmeses, aquesta fase també inclou construir una nova estructura metàl·lica interior amb nous forjats, i refer els tancaments i les cobertes.

Els últims dies s´han començat a aixecar els sostres per lligar l´estructura horitzontalment; el pas següent serà construir la torre del capdamunt, que imitarà la que hi havia i donava personalitat a la casa. Per projectar-la, els arquitectes s´han basat en una fotografia del 1981; en el cas de l´escala interior, com que no se n´han conservat els plànols originals, han agafat com a model la torre que hi ha a la casa Lluvià, l´edifici situat al carrer de l´arquitecte Oms, al costat del Casino. Seguidament, es faran les cobertes, amb el sota teulada amb bigues de fusta.