Seguretat i tranquil·litat. És el que busquen les 261 persones que tenen a la seva disposició algun dels serveis de teleassistència o localitzador de persones que presta Creu Roja a Manresa i comarca. Es tracta d'una ajuda pensada per a la gent gran que generalment viu sola o bé per a aquelles persones que tenen un deteriorament cognitiu com ara un principi d'Alzheimer o demència. També hi poden tenir accés malalts crònics o amb algun tipus de discapacitat. En cas d'emergència es dóna assistència al moment les 24 hores del dia, els 365 dies a l'any.

Creu Roja disposa de tres sistemes diferents de teleassistència. La domiciliària, la mòbil i el localitzador personal, anomenat LOPE. La teleassistència domiciliària és la més estesa. Es tracta d'un aparell receptor que s'instal·la al domicili de les persones usuàries i que està connectat a la línia telefònica. Només prement un botó es connecta amb mans lliures amb la central d'alarmes de Creu Roja. Va acompanyat d'un telecomandament remot en forma de penjoll per dur a sobre on també hi ha un botó. A Manresa 250 persones disposen d'aquest servei.

Amb un sistema semblant hi ha la teleassistència mòbil. En aquest cas, però, l'utilitzen els usuaris quan són fora del seu domicili. Funciona a través d'un telèfon mòbil, i també hi ha la possibilitat de localitzar geogràficament la persona en cas d'urgència. 10 persones tenen aquest servei.