El tancament del centre obert de Creu Roja, Casal-Ot, aquest mes d'agost ha dut a la institució humanitària a oferir compres gratuïtes a les famílies dels nens i nenes que hi sopen cada nit. L'objectiu és garantir l'àpat diari durant el temps que aquest estigui tancat. Així, 7 dels 10 infants usuaris gaudiran d'una targeta de crèdit amb saldo per poder afrontar l'alimentació aquests dies.

El Casal-Ot, amb una vintena d'usuaris derivats pels Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa, pretén prevenir i compensar dèficits psicosocials dels infants en risc social mitjançant una tasca educativa fora de l'horari escolar. Malgrat que ja oferien berenars, darrerament, educadors i voluntaris van percebre un augment dels casos de nens i nenes que no gaudien d'una alimentació adequada pel que, el gener passat, van decidir començar a oferir sopars cada dia. "No tots són conseqüència de la pobresa, també hi ha casos d'infants que no mengen el que haurien de menjar", explica Laia Collado, educadora al Casal-Ot, pel que prefereix substituir el mot "desnodrits per mal nodrits".

En total, la meitat dels usuaris del Casal-Ot -10 infants d'entre 4 i 12 anys- s'han quedat a sopar durant aquest temps. A aquesta actuació, inclosa en el programa d'emergència per donar suport a l'alimentació infantil, s'hi sumen les nou beques menjador que Creu Roja ha ofert aquest curs acadèmic.