Una de les principals magnituds que conté el Pla de Sanejament de l'Ajuntament de Manresa, que ha estat aprovat per la Generalitat, és que el tancament de caixa del 2014 deixi enrere els números vermells que s'arrosseguen des del 2007.

El document econòmic situa a zero el dèficit acumulat de l'Ajuntament després de 7 anys. El dèficit acumulat es genera quan una administració és incapaç de tancar els seus comptes anuals en positiu. El març de l'any que ve, quan es presenti el tancament de caixa del 2014, es veurà si la previsió es compleix.

Si és així, l'equip de govern de CiU haurà fet un pas crucial per redreçar el rumb de les finances municipals, conjuntament amb la reducció de l'endeutament, que van descarrilar el 2007 quan l'equip de govern del PSC, ERC i ICV-EUiA va presentar un tancament de caixa d'aquell any de 602.00 euros negatius i un dèficit acumulat de 5,1 milions d'euros.

Era el primer any des del 1994 que el govern municipal tripartit presentava un tancament de l'any en negatiu. En aquell moment (vegeu Regió7 del 2 d'abril del 2008) es va explicar que els 602.000 euros representaven el 0,7% de desviació respecte als 85 milions d'euros totals del pressupost. Pel que fa al dèficit acumulat, l'equip de govern va dir que els 5,1 milions eren poc més que un tecnicisme comptable, perquè, en realitat, el que hi havia era un diferencial positiu d'un milió d'euros.