Les obres d'ampliació de Sant Joan de Déu de Manresa han entrat a l'última fase, i això fa que ja no es donin hores de visites dels metges especialistes que encara passen consulta al Centre Hospitalari, com per exemple traumatologia. La previsió és que a final d'any tota l'atenció als malalts aguts ja es faci al nou hospital.

Passades les festes de Nadal s'ha de completar l'ampliació de Sant Joan de Déu, fet que permetrà culminar un projecte que es va iniciar ara farà 12 anys, quan es va constituir la Fundació Althaia.

Els pròxims mesos a Sant Joan de Déu s'aniran obrint gradualment els nous espais que falten amb els seus corresponents serveis. És el que ha passat fin ara. A mesura que avançaven les obres s'estrenaven noves instal·lacions. El 2010, per exemple, van entrar en funcionament les consultes externes, les noves urgències i també la major part de radiologia.

A l'octubre de l'any passat l'hospital va canviar amb l'obertura del nou vestíbul, dues àrees d'hospitalització amb 38 llits a cadascuna, la cafeteria per als usuaris, l'àrea docent i de documentació, i la sala d'actes.