L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, continuaria governant en minoria com ara si es repetissin els resultats del 2011 malgrat la reforma electoral que vol aplicar el PP a les pròximes municipals amb l'objectiu que l'alcaldia estigui en mans de la llista més votada i evitar la fragmentació de la política municipal.

En el cas de la capital del Bages, també es podrien repetir els governs tripartits que van governar la ciutat des del 1995 fins al 2011, tot i que un dels objectius de la reforma que ha insinuat que posarà en marxa el govern central és que l'alcaldia i el govern d'un ajuntament sigui per a qui hagi obtingut més vots, i que no vagi a parar a altres formacions amb menys vots, encara que la suma final dels seus regidors els doni la majoria.

Segons ha transcendit, el PP té a la seva agenda la reforma de la normativa electoral de les municipals. La idea que ha posat damunt la taula és que si una formació obtingués el 40 % dels vots i un tant per cent més que no pas la segona opció més votada, entre 7 i 5 punts, se li atorgaria directament la majoria absoluta.