Manresa va funcionar ahir com un diumenge qualsevol d'agost. Amb calma. Però una calma més accentuada que no pas qualsevol altre dia de festa. La que reclama el zenit de l'estiu i el fet que enguany la Mare de Déu d'Agost caigués en divendres.

Poca gent al carrer, sobretot a les hores de sol, i poc moviment en general tret de l'habitual passejada al capvespre pel centre i a les zones de les terrasses. A la resta, tranquil·litat. És la mateixa escena que ahir es podia veure als barris de la ciutat i en altres poblacions de les comarques centrals que no destaquen precisament per la seva activitat turística.

Exemples d'aquesta calma el donen les persones i els serveis que havien de treballar un cap de setmana com aquest. A la llibreria Bonavista explicaven ahir que els diumenges acostumen a anar de bòlit, i en canvi "tot és supertranquil. Ara mateix podria estar llegint un llibre". O a la benzinera de la carretera de Vic de Manresa, on atenien més persones que anaven a comprar a la botiga que no pas a posar benzina.