Una Cova lliure d'edificacions al davant i amb uns bons accessos per arribar-hi. És l'objectiu que planteja el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) -en redacció- per a aquest sector de Manresa. Mentre això no arriba, i aprofitant el Pla Director Manresa 2022, s'endreçarà i millorarà el que ja hi ha.

L'endreça es farà amb una ajuda de la Generalitat per a l'esmentat pla director. En total, 300.000 euros per enjardinar l'esplanada del costat de la capella de Sant Marc; per urbanitzar el carrer de la Cova, i per millorar l'accés al santuari pel camí de la Cova, sobretot per als vianants.

Per justificar el que es farà ara en relació amb el que preveu el pla d'ordenació, molt més ambiciós, i que suposarà una neteja comparable a la que es va portar a terme sota la Seu, on hi ha el camí dels Corrals, Ramon Bacardit, regidor d'Urbanisme de Manresa, diu que "de moment, tenim la pintura i es fa la pintura i els canvis de circulació a l'espera que algun any hi hagi els diners suficients per fer-ho amb pedra".

Les actuacions ja assegurades per millorar aquesta zona de la façana sud de la ciutat inclouen les tres que es portaran a terme amb els 300.000 euros, que s'han d'executar abans de l'octubre del 2015 per exigència de la Generalitat, i la ja explicada en anteriors edicions que pagarà la Diputació i que consistirà a fer un pont voladís per millorar la connexió entre la Renfe i el Pont Vell.