Què tenen Terrassa, Sabadell, Mataró, Santa Coloma, l'Hospitalet, Sant Cugat o Mollet que no tingui Manresa? Segurament aquesta pregunta es podria contestar de moltes maneres, però el mes d'agost sobresurt una resposta per damunt de les altres: les zones blaves gratuïtes.

Una comparativa feta per aquest diari entre tots els municipis de més de 50.000 habitants de Catalunya revela que la capital del Bages és de les poques ciutats mitjanes i grans del país on cal continuar pagant la zona blava durant l'agost, malgrat que es tracta del mes de menys circulació del trànsit i en què, per tant, hi ha més places buides al llarg del dia.

A més, entre les poques ciutats que sí que mantenen la zona blava de pagament, n'hi ha de plenament turístiques o de platja, com Vilanova, Castelldefels, Tarragona i Girona, casos en què, per tant, la demanda d'estacionament continua sent elevada aquests dies. En canvi, a Manresa, malgrat que l'oferta de places supera clarament aquests dies la demanda, el preu es manté invariable respecte a la resta de l'any.

D'entre totes les ciutats que han convertit en gratuïta la zona blava aquest mes d'agost, destaca sobretot Barcelona, on aquests dies, a causa de la poca densitat del trànsit, és possible plantar-se en un tres i no res al centre de la ciutat i poder estacionar-hi gratuïtament, exceptuant les zones més turístiques. A més, la totalitat de la zona verda de la ciutat també és gratuïta durant tot el mes.