Eduard Pladellorens Salat, de només 19 anys, es defineix com un jove "optimista, espontani i una mica tossut, a qui agrada lluitar pel que li agrada". Des d'ahir, aquest estudiant de Ciències polítiques i gestió pública a la Universitat Autònoma de Barcelona és el nou hereu de la capital del Bages.

Veí del barri de la Sagrada Família i "manresà de sempre", és un apassionat de l'esport. Juga al primer equip del Sant Fruitós de bàsquet, malgrat que també reconeix que li agrada el vòlei i el tennis taula.

Tot i que reconeix que tant esport el té força ocupat, sempre busca temps per passejar per la muntanya i fer travesses. I encara li queda temps per fer de monitor en un esplai. Ara, amb el pubillatge, encara anirà més de bòlit. No obstant això, no li importa. "Tinc moltes ganes, il·lusió i força per tirar endavant i representar Manresa", afirma.

La manresana Gemma Lorenzo Perramon acaba de fer els 19 anys. L'any vinent començarà segon de Ciències biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. "Des de petita que volia ser pubilla, no puc estar més contenta. Estic orgullosa de la meva ciutat", assegura.

Veïna del barri del Poble Nou, reconeix que un dia de la seva vida és un no parar. Li agrada la música. "He anat molts anys al Conservatori i m'he tret el grau regla", explica. També toca la flauta travessera i canta en un cor. Per si no fos prou, també fa teatre al grup l'Espantall i dansa contemporània a l'escola de Dansa Olga Roig. A més, com el seu nou company en el pubillatge, també és monitora en un esplai.

Riallera (va aguantar els nervis de la proclamació amb un somriure), reconeix ser exigent, molt organitzada i de les que "a tot hi posa moltes ganes".

Manresa ja té nova pubilla i hereu. Es tracta de Gemma Lorenzo Perramon i Eduard Pladellorens Salat. Els joves, tots dos de 19 anys, van agafar el relleu de Carlota Gallés i Xavier Serra.

La cerimònia de proclamació, que va tenir lloc ahir a la tarda, va omplir la plaça de Sant Domènec de gom a gom. No només per als manresans i manresanes que s'hi aplegaven, sinó també pel més d'un centenar de representants del pubillatge de pràcticament tot Catalunya i, fins i tot, Andorra, que no s'ho van voler perdre. Així, després d'una concorreguda cercavila pel centre de la ciutat, va arribar el moment en què Manresa va conèixer els seus nous representants.

La proclamació, que va durar més d'una hora i mitja, va viure moments molt emotius. Gallés i Serra van voler acomiadar-se del seu càrrec amb una cançó -ella a la veu i ell a la guitarra-, escrita per ells mateixos, sobre el que havia suposat per a ells representar la capital del Bages. La melodia va acabar amb el públic dempeus aplaudint la gran gesta.

Lorenzo i Pladellorens van viure la cerimònia amb força tranquil·litat. Acompanyats de la resta de finalistes -Ariadna Robles, Albert Altarriba, Marc Piqué, Pere Criach i Glòria Garriga- esperaven ansiosos el moment de conèixer el veredicte del jurat. Un cop escollits pubilla i hereu, damunt de l'escenari, tots dos van coincidir a afirmar que agafaven el relleu "amb molta il·lusió". I després de la foto de família amb tota la representació del pubillatge que s'havia desplaçat fins a la capital del Bages, van començar les abraçades.