El 40% de les persones que han fet el Camí de Sant Ignasi entre Loiola i Manresa són estrangers, ha informat l'Oficina Central Camí Ignasià. Fins al mes passat havien fet el recorregut durant aquest 2014 102 pelegrins. D'ençà que es va posar en marxa l'han fet 400.

Aquestes 400 persones són les que han arribat a Manresa (el 51% procedents de Loiola i la resta d'altres punts del camí, com Verdú, amb un 11%), però hi ha grups que van fent trams i que com que no han arribat a Manresa encara no estan comptabilitzades.

El 33% dels pelegrins, segons les mateixes fonts, fan aquest camí només per motius religiosos; el 15% per raons exclusivament culturals o d'oci i la resta per una barreja de les anteriors motivacions. Pel que fa a la web del camí, el juliol hi van entrar 1.667 usuaris, el 66% dels quals eren nous, amb gairebé 6 minuts de mitjana per sessió.

El Camí de Sant Ignasi recrea la ruta que Ignasi de Loiola, sent cavaller, va recórrer l'any 1522 des de Loiola fins a Manresa. Comença a la casa on va néixer a Azpeitia (Guipúscoa) i acaba a la Cova de Sant Ignasi a Manresa, on resideix la Companyia de Jesús, responsable d'impulsar aquest itinerari.