Les forces de l'esquerra alternativa de Manresa han mantingut contacte per sondejar la possibilitat de fer una candidatura conjunta a les pròximes municipals. Les eleccions locals s'han de celebrar el pròxim mes de maig.

A la trobada hi van participar, a títol individual, representants de la CUP, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Procés Constituent i un grup que vol impulsar el moviment Podem a Manresa. També hi eren representants d'entitats veïnals i persones a nivell particular. Al setembre, quan comenci el nou curs polític, hi ha prevista una nova trobada.

En altres ciutats catalanes hi ha hagut contactes semblants. El cas més significatiu és a Barcelona, amb l'afegit que el protagonisme se l'està emportant el moviment Guanyem que lidera l'antiga dirigent de la PAH, Ada Colau. A Manresa, de moment, no hi té representació.

En el cas de la capital catalana el debat és a les beceroles. Ningú no va tancar la porta a una candidatura unitària, però tampoc no es preveu que sigui fàcil fer-la. Hi ha qui en defensa la necessitat amb l'objectiu de desbancar el que consideren polítiques de dretes, com ICV i EUiA, i n'hi ha que argumenten que ja fa temps que proclamen la necessitat de tirar endavant formes de fer diametralment oposades a les actuals i actuen amb conseqüència. És el cas de la CUP. Entremig hi ha la plataforma Podem, que recentment s'ha replicat arreu.