Els Matins d'Experimentació a les Escoles que han dut a terme els estudis d'Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages (FUB) tindran continuïtat. Un cop s'ha valorat la primera edició que es va fer el curs passat, els professionals han considerat que valia la pena repetir l'experiència.

Una vintena d'escoles i llars d'infants de les comarques del Bages, el Barcelonès, l'Anoia, el Ripollès, el Baix Llobregat, la Segarra, el Maresme i el Vallès Oriental van participar a la primera edició dels Matins d'Experimentació. En total hi van participar 240 infants.

Es tracta d'una iniciativa que aprofita part del material elaborat pels alumnes del grau d'Educació Infantil de la Fundació Universitària per a la Fira d'Experimentació que es fa per a infants de 0 a 6 anys, i de la qual s'han dut a terme tres edicions. Aquest material té per objectiu provocar la curiositat dels infants, que es facin preguntes i que hi experimentin.

Es porta a escoles i llars d'infants i es disposa de tot el material esmentat en espais grans perquè els nens i nenes hi interactuïn lliurement, sense cap altre límit que respectar-lo i procurar no fer-lo malbé. Una mestra titulada a la Fundació Universitària és qui s'ha encarregat de contactar amb els centres escolars.

Els docents que han pres part en la iniciativa han valorat que se'ls hagi donat idees per treballar a l'aula en situacions o amb materials que no s'havien plantejar utilitzar, segons la FUB.

Els Matins d'Experimentació s'afegeixen, així, a les propostes que els estudis d'Educació Infantil porten a terme a l'hora de formar futurs mestres i posar-los al servei de la comunitat. Entre aquestes propostes hi ha l'esmentada Fira de l'Experimentació per a nens i nenes de 0 a 6 anys,i també el Campus Infantil per a infants de 0 a 8 anys.